Uitslag Swimkick 29 november in Rosmalen

Zondag 29 november werd in Rosmalen de tweede Swimkick-wedstrijd van dit seizoen gezwommen. Negen zwemmers kwamen in actie in zwembad Kwekkelstijn.

Het eerste programma was de 25 meter vlinderslag. Luc vd Loo was erg succesvol bij zijn debuut op deze afstand. De 23.40 was goed voor een gouden medaille én een clubrecord. Wessel Verhoeven zwom zijn allereerste wedstrijd en moest meteen met de zwaarste slag, de vlinderslag, beginnen.  Wessel zit al een hele tijd bij het zwemvaardigheidszwemmen, en is ook een fanatiek (én succesvol, zie regelmatig ‘Onder de kep’) waterpoloër. Hij deed het uitstekend en kwam slechts 0.16 seconden tekort voor het brons. Een clubrecord was er ook voor Kim vd Spank op deze afstand. Ze verbeterde haar persoonlijke record met maar liefst drie seconden en tikte als vijfde aan. Katie Brunnen was 2,3 sneller dan ooit, maar werd helaas gediskwalificeerd omdat ze benen schoolslag had gezwommen. Kiki Sluijpers tikte als 19e aan. Ze was al eens sneller. Rachel Brunnen en Isa vd waren de bikkels die de 100 meter vlinderslag aandurfden. Door een miscommunicatie moesten de junioren geen 50, maar 100 meter vlinderslag. Isa verraste iedereen (en misschien vooral zichzelf) door als eerste aan te tikken. Ze veroverde het goud in 1.53.17 en was daarmee maar liefst 12 seconden sneller dan de rest. Rachel zwom naar het brons, eveneens een prachtig resultaat!

Na de vlinderslag stond ook nog de vrije slag op het programma. Kim zwom op de 25 meter 2,6 seconden sneller dan ooit en tikte als tweede aan. Wessel sprintte op zijn eerste keer 25 vrij naar de negende plaats. Zijn tijd was tevens goed voor een clubrecord, een geweldige prestatie voor iemand die zijn eerste wedstrijd zwemt. Luc zwom voor het eerst de 50 vrij, en deed het ook nu weer fantastisch. Hij zwom naar het zilver. Katie verbeterde haar pr met bijna twee seconden en werd achtste. Kiki was een fractie langzamer dan twee weken geleden met de competitiewedstrijd en werd 20e. De junioren zwommen tot slot de 100 vrij. Rachel was de beste bij de meiden en veroverde goud. Ze verbeterde haar beste tijd met ruim twee seconden. Isa behaalde zilver en was eveneens twee seconden sneller dan haar oude toptijd. Pepijn Peters zwom zijn allereerste wedstrijd, maar was overtuigend de snelste. En dat terwijl zijn keerpunten nog een stuk beter kunnen! Hij kan dus nog sneller! Tom vd Loo behaalde brons en was bijna vier seconden sneller dan twee maanden geleden, toen hij zijn pr zwom.

Tot slot van de wedstrijd zwommen Luc, Kiki, Kim en Isa de 4 x 25 meter schoolslag. Ze eindigden als zesde.

Melanie Brunnen mailde een aantal foto's: Foto's Swimkick

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'